5964

Pobunjeni

Insurgent, SAD, 20 mart 2015

Sinopsis

Nastavak filma "Divergent", u kome ćemo moći da saznamo šta se dalje dešava sa grupom ljudi koji ne mogu da se  uklope u društvo budućnosti koje je podeljeno na frakcije, jer osećaju da nisu samo nesebični, neustrašivi, učeni ili iskreni, nego u sebi imaju više ovih osobina.

Pobunjeni
Čikagu iscrpljenom ratom nedostaje hrane i ostalih resursa, pa je za mir i normalno funkcionisanje zajednice najbolje da svaka frakcija radi ono u čemu je najveštija. Na svoj 16. rođendan svako mora izabrati kojoj frakciji, odnosno grupi, pripada.
U porodici nesebičnih odrasta Beatris Tris Prajor (Shailene Woodley), koja se suočila sa svojim najvećim strahom kad je otkrila da je drugačija , odnosno da njena ličnost  ne odgovara ni jednoj frakciji. Nakon što sama sebe pokuša da prisili da se ipak uklopi u podelu koja joj je nametnuta, ona postaje pobunjena, te shvata da nije jedina. Kao što to uvek biva, promene će pokrenuti upravo oni koje društvo smatra najvećim otpadnicima...
Pobunjeni

O Filmu

Po bestseler romanu koji je napisala Veronica Roth

Kasting

Uloge: Shailene Woodley, Theo James, Ansel Elgort, Kate Winslet 

Kritika

Možda oni koji su čitale knjige znaju nešto više, ali ovaj film ima jedno od najbesmislenijih objašnjenja zapleta ikad pomenutih u nekom filmu. Pa, makar on bio i tinejdžerski sf-hitić...

Mislim, mnogo toga je ovde loše, od neubedljive glume i površno napisanih likova, preko same postavke da se u ovom nastavku niti jednim kadrom ne podseća na događaje iz prethodnog filma "Različita" (a ko će se sećati šta se desilo u jednom tako bledom filmu, posle godinu dana?), pa do neubedljivo dočaranog autokratskog sveta sutrašnjice. Jednostavno, sve to postaje potpuno nebitno kada konačno saznamo oko čega cela ova frka duga dva filma (a i biće ih još) - oko neke misteriozne kutije koja krije tajnu društvenog uređenja sutrašnjice takvog-kakvo je! A, ta tajna toliko je besmislena, neuverljiva i uopšte ingeniozno glupa u svom opravdanju postojanja - da se postavlja pitanje - "Ko je tu blesav?"

Zaista, tu "tajnu" je toliko teško prepričati da to prepričavanje uopšte zvuči bar malo logično. Samo treba reći da objašnjavanjem "tajne" u filmu, zapravo, potrvđuje se glupost celog "poduhvata" - stvaranja ovakvih nesuvislih egzibicija. Nažalost, biće ih još, jer je ovo tek središnji filmski deo književne trilogije, a najavljuju da će ekranizacija "završnog" romana biti podeljena u čak dva filma. E, pa, sigurno - ja neću gledati nijedan od njih...

 

Đorđe Mijušković   

 

"Practically everyone you're watching seems to be wishing they were somewhere else. So you might want to take the hint."

"Praktično, izgleda da svi koje ovde gledamo žele da budu negde drugo. Tako, da imate nagoveštaj..."

Lou Lumenick, New York Post

 

"The plot makes zero sense and Shailene Woodley's on-screen chemistry with scowling hunk Four (Theo James) is non-existent"

"Zaplet nema nikakvog smisla, a hemija koja na ekranu Šejlin Vudli ima sa namrštenom komadinom Četvorkom (Teo Džejms) - ne postoji."

Cath ClarkeTime Out

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk