3028

Svetionik

The Lighthouse, SAD, Godina 2019

Sinopsis

Dvojica čuvara svetionika (vikis), stariji Tomas Vejk (Willem Dafoe) i mlađi Efraim Vinslou (Robert Pattinson), dolaze na četvoronedeljno zaduženje na usamljeno ostrvo u Novoj Engleskoj 1890. godine.
Svetionik
Tomas se ponaša kao glavnokomandujući, konstantno naređuje Efraimu i često ga nipodoštava. Zaštitnički je nastrojen prema izvoru svetlosti i Efraim nema dozvolu pristupa, iako po pravilu treba da dele noćne smene. Tomas je velika pričalica i voli alkohol, po njegovim rečima je iskusan mornar koji se zbog povrede noge smirio u svetioniku, dok Efraim često menja poslove i nikako da se skrasi. Tomas ne može podneti Efraimovo nepoštovanje autoriteta i tradicije i veoma je sujeveran. Govori da se ne smeju dirati galebovi jer se u njima nalaze duše preminulih mornara, dok je Efraimu sve to komično. Upravo od sukoba Efraima i jednookog galeba koji ga progoni, kada se promeni pravac vetra, njihova situacija ide od loše ka još goroj.
Svetionik

O Filmu

FEST 2020 Svetionik program Gala Sniman 35mm trakom i stotinak godina starim kamerama i optikom.

Kasting

Režija: Robert Eggers Scenario: Robert Eggers, Max Eggers Fotografija: Jarin Blaschke Montaža: Louise Ford Muzika: Mark Korven Uloge: Willem Dafoe, Robert Pattinson, Valeriia Karamän, Logan Hawkes
Svetionik

Podeli sa prijateljima

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Pretraga Filmova

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk